Monday, 31 October 2011

Serius Sadis - Festival Yimin Di Taiwan : Festival Raja Segala Babi (10 Gambar)


Pesta Babi Besar

Do you like pig? How about fucking big pigs? Jika suka apa kata anda ke Taiwan sekitar hari raya cina untuk menghadiri Festival Yimin. Festival ini diadakan sempena meraikan Dewa Tsushihyeh. Festival Yimin dilakukan setiap tahun pada hari ke enam raya cina di Tokong Tzushi. Babi super gemok dikorbankan kepada dewa/ Tapi ini bukan sebarang babi. Babi yang dibela khas sehingga mencecah berat 900 kilogram dibela selama 18 bulan hanya untuk festival ini. Para pemilik babi bertanding untuk melihat babi siapa paling besar. Si juara akan mendapat prestij dan disembelih sebelum dipamerkan seperti dibawah. In case you are wondering yes, these pigs are inflated like baloon using compressed air to make them even more fat!

Festival Yimin kini mendapat tentangan NGO pencinta haiwan yang merasakan babi-babi ini dilayan dengan kejam. Bila mencecah berat lebih 700 babi-babi yang dibela sudah tak mampu berjalan. Tapi mereka tetap diberi makan untuk menjadi semakin gemok.

Like the entry on pilot whale slaughtering festival di Faroe Island I am willling to bet that this entry would induce more debate on "should some tradition be banned due to cruelty". Discuss


Serius Indo - Bila Indo Juga Mau K-POP


Facepalm

Tahi........ tapi ini tahi bakso tempe!

Thanks @kayfaizal



Serius Cool - Gereja Lama Diubah Menjadi Rumah (9 Gambar)


This is cool

Di Utrecht Belanda, sebuah gereja lama diubah suai menjadi sebuah rumah moden yang awesome. Proses pengubahsuaian dilakukan firma senireka Zecc Architects. Ruangan dalam gereja digunakan sepenuhnya bagi menghasilkan apartmen moden lengkap dengan kemudahan terkini. Just so you know di sekitar Eropah banyak gereja terbiar kerana orang ramai sudah bosan dengan organised religion. Sebelum ini Blogserius ada paparkan gereja diubah menjadi kedai buku. Tahukah anda ada juga yang diubah menjadi TESCO, kelab malam dan masjid. Begitulah keadaannya disana. Agakny a kalau ada masjid serta surau lama mahu diubah jadi rumah adakah ia dibenarkan di Malaysia? I want to see how the space can be modified. Should be interesting.





Serius Kreatif - Kostum Halloween Heidi Klum (10 Gambar)


Kreatif!

Setiap tahun Heidi Klum akan mengadakan parti Halloween beliau. Setiap tahun juga beliau never fail to have the best Halloween costume. Tahun lepas beliau menjadi Dewi Kali. The year before jadi robot kinky. Tahun ini........... skinless zombie or some shit. Damn cool!


Serius Cool - Mari Melihat Kemewahan Hotel Ritz-Carlton Riyadh (24 Gambar)


The Vazz........

Ritz Carlton baru sahaja membuka cawangan hotel pertama mereka di Riyadh. Ia mempunyai 495 bilik. 50 daripadanya ialah Suite Diraja dengan keluasan 425 meter persegi ( 4,574kaki persegi). Bilik biasa pula hanya sebesar 95 meter persegi. Setiap bilik mempunyai internet tanpa wayar, tv LED 32" dan pemain DVD. Hotel ini juga mempunyai dua dewan tarian sebenar 1970 meter persegi. Sebuah masjid dan hospital lengkap dengan bilik ICU juga turut berada didalam kompleks hotel seluas 52 ekar. Oh tahukah anda pokok palma berusia 600 tahun diimport dari Lebanon semata-mata untuk memnghiasa taman taman hotel ini? Crazy. Ritz Carlton Riyadh sudah beroperasi sejak 24 oktober yang lalu. Berapa harga tidur semalam? I don't know tapi kalau bilik nampak mewah macam ini sure orang kebanyakkan macam akui tak mampu!


Serius - Video Jenazah Gaddafi Dan Kroni Dimandi dan Disolatkan


Akhirnya.

Selepas berhari-hari menjadi bahan tontonan orang awam di bandar Misrata jasad Gaddafi, Mutasim dan Abu Bakar Yunus akhirnya ditanamkan. Jasad mereka diuruskan mengikut kehendak syara'. Berakirlah kisah beliau didunia. Di akhirat pulalah sambung sequel



Serius Fakta - Benda Paling Panas Ke Paling Sejuk Di Alam Semesta


Eduskesyenel!

Apakah yang paling panas dan apakah yang paling sejuk dialam semesta ini? Read and find out! COOL BEANS!


Serius LOL - Nostalgia SPM


Ini Benar!

Komik dari blog Ayam dan Babi. I like it. Yang penting LOL bukan art. Check it out.




Laporan asal Ayam dan Babi

Sunday, 30 October 2011

Serius Shit - Ikan Bermata 3 Kartun The Simpsons Ditemui!


Fuuuuuuuuuuuuu

Kalau korang suka menonton siri animasi The Simpsons korang pasti pernah melihat ikan mata 3 yang wujud kerana radiasi dari kilang nuklera tempat Homer bekerja. Tahukah anda di Argentina seekor ikan bermata 3 berjaya ditangkap berhampiran sebuah stesen janakuasa nuklear di Argentina.

Ikan dibawah ditangkap seorang nelayan di sebuah kolam takungan air dimana air panas dari reaktor dipam keluar. Penemuan di daerah Cordoba ini membuatkan orang ramai mulai risau tentang keboran yang mungkin tidak disedari pekerja loji.





Laporan asal Practical

Serius LOL - Tahukah Anda Di India Graviti Tak Wujud?


Bukti Sahih!

Di India tiada graviti kerana India does not have physics!

Thanks @R3as0n1 for the find!



Serius SHit - Jagalah Kesihatan Gigi Dan Gusi Anda (9 Gambar WTF)


Hnghhhhhhhh Ffuuuuuuu!

Sila pakai ubat gigi Mukmin dan berus gigi jordan. This is messed up siak!


Serius LOL - Komik Sempena Piala Malaysia Semalam


Sambungan

Hai-O memang cup hero!

Thanks @ejatRapiX for translation help



Saturday, 29 October 2011

Serius Shit - Bila Zombie Boy and Andrej Pejic Bergabung (10 Gambar)


Not Safe For Gender Confuse Folks

Anda masih ingat Zombie Boy? Lelaki berbadan cacah macam mayat? Masih ingat kepada Andrej Pejic model lelaki yang hot di pentas fesyen kerana berpakaian wanita? Kini mereka bekerjasama dalam kempen jenama Auslander dari Brazil. Confuse yet?


Serius Shit - Parkour? Di India ada TRAINCOUR : Lebih Cool


GYEAHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!

Tak main la Parkour. Tak cool. India ada permainan baru namanya TRAINCOUR. Lu tengok la sendiri

Thanks @mujibarbain for the tip



Serius Cool - Kasut Manolo Blahnik Diperbuat Dari Gabus dan Ikan Talapia


No this is not a joke!

As what I have written above this is no joke. Kasut mewah Manolo Blahnik yang digemari "Carrie Bradshaw" dari siri Senggama Didalam Kota kini ada yang dibuat dari gabus dan kulit ikan talapia. Ini adalah inisiatif HIJAU Manolo Blahnik. Kasut dari bahan yang sustainable kata mereka. Selain daripad itu tali RAFFIA juga antara bahan mesra alam yang digunakan. So how much will u have to pay for these Manolos? Bahan macam murah je kan? Blakang rumah pun boleh jumpa bahan untuk buat kasut sebegini. Check this out. Sepasang kasut mesra alam ini dijual pada harga USD 895 sepasang. NO SHIT WTF? Ia boleh didapati dalam pilihan warna biru, hijau dan kuning. Go ahead buy em.


Serius LOL - Sila Pilih Adiwira Yang Seswai Bila Meminta Bantuan


Damn you Logan!



Laporan asal TehFunneh

Friday, 28 October 2011

Serius Cool - Mari Melawat Studio Animasi Les Copaque (24 Gambar)


Ekslusif! COOL BEANS!

Selamat datang ke Studio Animasi Les Copaque. Semalam warga kerja Amanz.my dan Blogserius diberi penghormatan melawat studio yang boleh digelar PIXAR Malaysia ini di Shah Alam. Kami diberikan all excess dari pihak Las Copaque dan sempat juga diberi SNEAK PREVIEW sebanyak 3 episod siri Pada Zaman Dahulu. Let me just say Pada Zaman Dahulu memang lolwut! Awesome! Ada klip leaked yang bakal kami keluarkan nanti di AMANZ.MY. Tapi itu esok lusa punya cerita. HAHAHAH!

Sedikit tentang Las Copaque:

Dibuka 6 tahun dahulu dengan 6 episod mini Upin dan Ipin
Kini Upin dan Ipin sudah masuk musim ke 5
Dulu krew hanya 20 orang kini mencecah 120
Menerima lebih dari 30 anugerah bersprestij
Bakal mengeluarkan permainan dan buku interaktif Upin dan Ipin (PC dan iPad)
Taman tema Upin dan Ipin akan dibuka 2015 di Sepang

Semalam juga sempat bergambar dengan "Kak Ros" atau Ida Shaheera di studio. Tak sangka dia baca BLOGSERIUS! Nah! Sila layan mega post gambar sekitar studio Las Copaque! Enjoice!

Oh kalau nak buat lawatan sila booking awal-awal. Mereka hanya membuka studio untuk lawatan 2-3 hari seminggu sahaja dan sekarang pun dah booked 2 bulan in advance. Sila ke laman web LES COPAQUE untuk details on how to book a tour! Serious COOL BEANS!



Serius Konsep - Masa Depan Mengikut Kaca Mata Microsoft


This is awesome

Thanks @amanfirdaus



Serius LOL - Baju Berpayung: Ada Berani Pakai?


Hmmmmm

Sekali tengok macam baju Milla Jovovich dalam filem super tinja 3 Musketeers. Dua kali tengok macam fesyen bebal.Tiga kali tengok you start to wonder adakah ini genius atau bebal? Me? I go for bebal pasal payung is cool enuff. Ianya rekaan Athanasia Leivaditou dari NL Design. How about you guys? Yay or Nay?



Lapooran asal Yanko

Serius Shit - Gambar Hukuman Pesalah Di China Awal Kurun Ke-20 (8 Gambar NSFW)


Dayyum!

Awal minggu yang lalu aku ada paparkan ilustrasi hukuman yang dijalankan kerajaan China kepada pesalah mereka. Hari ini mari lihat the real thing. Due to the graphic nature of these pics please jangan klik LINK BERITA PENUH kalau tak mau shitbrix.


Serius Indo - Pakaian Perkahwinan Tradisional "Melayu-Melayu" Indonesia (8 Gambar)


Rumpun Bangsa Melayu

Aku adalah produk campuran darah Bowean dan Minang Pekan Baru. Sungguhpun begitu bila kawin bulan satu nanti aku akan pakai baju melayu biasa sahaja. Takde elaborate macam dalam gambar dibawah. Do you think we Malaysian Malay sudah mengalami kepupusan budaya? Aku ada teman minang dan bugis tapi bila kawin tak pakai baju tradisional yang elaborate macam dibawah. Semua nak jadi 1Melayu....... inilah jadinya.


Serius WTF - Metal + Pedobait = Baby Metal : Only In Japan


Words fail me!

Apakah ini......... apakah ini? DEFUQ? Sakit otak. Damn you Japan! Why u destroy my metal?

Thanks @harisbinali for the tip



Serius Sadis - Sekitar Majlis Pengkebumian Marco Simoncelli (10 Gambar)


Rip Marco

Pelumba motosikal dari Itali Marco Simoncelli (24) dikebumikan di Coriano,Itali semalam. Marco meninggal dunia akibat kecederaan teruk pada leher, tulang belakang dan rusuk beliau setelah dilanggar dua pelumba lain di litar Sepang hujung minggu lalu. Kematian beliau diratapi peminat MotoGP kerana beliau antara penunggang muda yang dikatakan bakal menggegarkan sukan pemotoran. Valanetino Rossi juga menganggap beliau seperti seorang adik. I dunno how he is feeling coz he is one of the riders that plough into Marco.

Dalam upacara pengkebumian semalam, keranda Marco diletakkan didalam gereja Santa Maria Assunta dan ribuan peminat memberi penghormatan terakhir. Di tepi keranda beliau dua motor yang dinaiki beliau ketika menjuarai kelas 250 cc pada tahun 2008 serta motor Honda RC212V yang ditungganginya dalam MotoGP diletakkan. Goodbye Marco. Rempit sebenar


Berita Serius - Kisah Slumdog Millionaire Menjadi Realiti


Sweet Story!

Sushil Kumar ialah seorang kerani kerajaan yang baru sahaja memenangi 50 Juta Rupees dalam rancangan Who Wants to Be Millionaire versi India. BEali merupakan peserta petama memenangi hadih utama USD 1 Juta dollar di India. Paling menariknya Sushil berasal dari keluarga yang tersangatlah miskin mereka tak mampu memiliki sebauh TV. Mereka menonton TV di rumah jiran. Sushil dari bandar Bihar, Timur India bekerja sebagai kerani dengan gaji bulanan USD 120. Beliau menyertai rancangan WHTBAM selepas keluarganya kagum dengan keupyaan beliau menjawab semua soalan ketika menonton bersama. Beliu audition dan diterima menjadi peserta. Perjalanan dari Bihar ke Delhi ialah kali pertama beliau menaiki kapal terbang dan merantau keluar dari kampung halaman!

Walaupun kini bergelar jutawan Sushil tidak cepat lupa diri. Beliau sudah bercadang membina sebuah perpustakaan untuk kanak-kanak setempat, membeli rumah baru untuk parents dan isteri serta memberi modal kepada adik beradiknya untuk memulakan perniagaan. Instead of relaxing makan roti jala Sushil akan menggunakan wang yang ada bagi mengambil peperiksaan penjawat awam untuk naik pangkat. Yes in India nak naik pangkat penjawat awam kena amik exam dan yuran exam perlu dibayar sendiri. Sushil terlalu miskin dahulu sampai tak mampu nak bayar yuran.

Good for Sushil Kumar. Siapa kata life does not imitate art. Now for the biggest question. Adakah beliau menari JAI HO selepas dapat tiket dari Amitabh Bachan?



Laporan asal DM

Serius Cool - M50 Ontos -Kereta Perisai Anti Kereta Kebal Perang Vietnam (10 Gambar)


Bad ass!

M50 Othos (The Thing dalam bahasa Yunani) ialah kereta berperisai yang digunakan ketika perang Vietnam untuk membunuh kereta kebal. Kelebihan M50 berbanding kereta kebal lain yang digunakan pihak Amerika disana ialah ianya kecil, ringan dan laju. Ketika kereta kebal lain tak mampu bergerak kerana tenggelam dalam lumpur, M50 boleh melalui kawasan berlumpur dengan mudah. Kelajuannya juga membuatkan ianya sukar ditembak. Selain daripada itu ia juga boleh diangkat dengan helikopter bila diperlukan. Ini sesuatu yang tidak mampu dilakukan keatas kereta kebal biasa. 6 laras raifal nyahsentak (recoiless) 105 mm dipasang pada M50 dan ianya digunakan secara ekslusif oleh angkatan Marin Amerika Syarikat. M50 kekal digunakan anggota Marin sehingga 1969.


Thursday, 27 October 2011

Serius LOL - Iklan Panty Liner Yang LOL


Barang kotor?

I dont watch TV but this libresse advert buat gua gelak. Nice! Soalan saya SPENDER or BOXER linet takde? Orang laki punya spender lagi jijik kot? #LOL



Serius Kreatif - Seni Khat Menggunakan Light Painting (11 Gambar)


Awesome!

Light Painting ialah kegilaan para pengguna DSLR beberapa bulan yang lalu. Kita biasa melihat light painting tulisan rumi tapi hari ini kita akan melihat light painting tulisan jawi. Ianya dihasilkan oleh seorang artis dari Perancis yang menggelarkan dirinya Kaalam. Setiap light painting mengambil masa 10 minit. I dunno about you guys but these are really awesome! LOVE IT. Kalau mahu lihat lagi sila ke Flickr ini. So DSLRfags meleis... jom lakukan yang sama!


Serius Shit - Jika Kaki Wanita Sama Seperti Kasut Mereka


My Eyes!

Jika tuhan memang mencipta manusia wanita lengkao dengan high heel semula jadi sejak keluar perut. Beginilah rupanya





Laporan asal Laughing Squid

Serius Cool - Mari Melihat Bilik Kelahiran Internet (9 Gambar)


Bermula disini

29 October 1969 ialah tarikh bersejarah dalam sejarah manusia. You see pada tarikh tersebut mesej pertama didalam network ARPANET (the first inter-net) dihantara antara komputer di UCLA ke sebuah lagi komputer di Stanford Research Institute. Mesej pertama yang dihantar ialah "LOGIN" tetapi komputer di UCLA crash mengejut dan hanya huruf perkataan "LO" dapat dihantar. Something never change huh? 42 tahun selepas mesej pertama ini kini kita mempunyai internet. Dari hanya 4 komputer didalam network yang terdiri daripada komputer di kampus UCLA, Stanford, UTAH dan University of California, Santa Barbara, kini kita mempunyai jutaan komputer serta peranti mudah alih yang boleh mengakses internet pada satu-satu masa.

Didalam gambar dibawah anda boleh melihat bilik 3420 di UCLA dimana mesej pertama antara dua komputer dihantar. Bilik 3420 dihias semula supaya kelihatan seperti pada tahun 1969 unytuk menyambut ulang tahun tarikh bersejarah ini. Lelaki tua dibawah ialah Prof. Leonard Kleinrock, beliau adalah antara bapa ARPANET dan was there when the first message was sent. Yes.... jews invented internet. Now go jump KBMALL


Serius Genius - Jadual Berkala Perkataan Mencarut


HAHAHA!

Meja jadual berkala perkataan mencarut bahasa inggeris. Ianya dibuat oleh Clay Interactive dan mempunyai 103 butang yang apabila ditekan akan mengeluarkan audio caruta. GENIUS! I want

Thanks
Dr Bong




Laporan asal DesignTaxi

Serius Cool - Phill : Restoran Taman Permainan Di Romania (14 Gambar)


Khas untuk parents!

Phill ialah sebuah restoran yang mempunya konsep yang winning. Ianya sebuah restoran taman permainan. What is a playground restaurant you ask? Restoran yang mempunyai taman permainanlah what else? Selama ini restoran yang ada taman permainan hanyalah restoran makanan segera. Tuan punya Phill merasakan budak-budak tak sepatutnya makan makanan segera kerana ianya tidak elok untuk kesihatan mereka. Maka dia pun membuka restoran Phill, restoran yang menyediakan makanan yang sihat dan mempunyai taman permainan seperti McD dan KFC. Brilliant!

Restoran ini mempunyai dua tingkat dengan tingkat bawah khas untuk kawasan permainan. Ianya dihiasi dengan perabot warna ceria dan patung gajah yang comel. Pihak pengurusan Phill bercadang membuka beberapa lagi restoran sebegini di Romanisa sekiranya ianya mendapat sambutan. Personally dekat Malaysia pun patut ada pasal let's be honest even you guys agree McD and KFC is not healthy for you.

BRB.. grilled chicken burger nao.... #LOL



Serius Fakta - Fakta Mengenai Negara China


Ketahuilah!


Wednesday, 26 October 2011

Serius LOL - Cinta Muka Bulu "Video Parodi Cinta Muka Buku


Twitterjaya Presents

Pasal semalam depa minta aku post. Aku pun post pasai dah kena buli. LOWL



Serius Cool - Rekaan Cover Page Facebook Yang Menarik (10 Gambar)


Cover page!

Anda sudah menggunakan cover page untuk profil Facebook? Dibawah ialah beberapa contoh rekaan menarik yang sudah dilakukan beberapa pengguna laman sosial ini. Sila ambil idea. Make your cover page look winrar.


Serius Kreatif - Almari Baju Bongkah Rubik (8Gambar)


Serius Cool

Anda penggila bongkah rubik? Mahukan almari yang sesuai dengan hobi anda? Sila ke instructables untuk memuat turun pelan dan cara membina almari baju berupa bongkah kiuh rubik dibawah. Sangat win!


Serius Shit - Penampakan Hantu Di 711?


Shitbrix!

What the hell?..................... fuuuuuu tengok waktu malam sure shitbrix!

Thanks @antumotor for the tip



Serius WTF - Nigras For The Win


FFuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Serius Cool - Masjid Djenné Di Mali : Masjid Diperbuat Dari Lumpur dan Jerami (16 Gambar)


Cool!

Bila bercakap pasal masjid kita akan terus nampak kubah besar dan menara muezzin. Ini ialah rupa default kebanyakkan masjid di seluruh dunia. Masjid Djenné yang terletak di Djenné , Negara Mali tidak kelihatan seperti masjid biasa dan ini membuatkan ianya kelihatan sangat unik.

Mula dibina pada kurun ke 13 masjid ini melalui pelbagai proses pembesaran dibawah pemerintahan Sultan Mali.Sebelum beliau memeluk Islam Masjid Djenné merupakan istana beliau. Sultan Kunburu kemudian mengubah suai istananya menjadi masjid sebelum membina istana baru bersebelahannya. Selepas beberapa ratus tahun Masjid mula rosak. Hanya selepas Mali ditakluki Perancis pada tahun 1906, ianya diperbaiki dan dibesarkan. Kini masjid ini sebesar 75x75 meter. Ianya dibian sepenuhnya menggunakan batu yang dibuat dari lumpur dan jerami yang dipanggil FEREY oleh penduduk tempatan. Dalam bahasa inggeris ianya dipanggil ADOBE. Batuan ferey kemudian dilumur lapisan lumpur bagi memberi permukaan yang licin. Kerana ianya dibuat daripada lumpur dan jerami Masjid Sultan Kunburu harus diperbaiki setiap tahun. As it stand Masjid Djenné ialah bangunan diperbuat daripada lumpur
terbesar didunia dan diiktiraf sebagai World Heritage Site pada tahun 1988.

Apa yang menariknya bagi aku ialah rupanya yang sangat lain dari masjid yang lain. Jika masjid lain mempunyai bulan sabit diatas kubah, Masjid Djenné, seperti kebanyakkan masjid di Afrika sebaliknya meletakkan telur burung unta. Walaupun sudah ada bahan binaan dan rekaan moden, penduduk Djenné enggan merubah dan mempermodenkan masjid mereka sebagai tanda mengekalkan tradisi tempatan.

Dibawah ialah beberapa gambar Masjid Djenné yang aku jumpa melalui Google. Enjoice!


Tuesday, 25 October 2011

Serius Klasik - Porsche Semper Vivus : Kereta Hibrid Pertama Dunia (14 Gambar)


Semper Vivus = Sentiasa Hidup

Sejak bebarapa tahun kebelakangan ini kenderaan HIBRID menjadi the IN THING dikalangan pengeluar kereta dunia. Dengar cerita pihak Proton juga sedang giat menghasilkan kereta hibrid pertama mereka. Bagi menggalakkan penggunaan kereta hibrid yang lebih mesra alam kerajaan kita juga tidak mengenakan cukai pada kereta hibrid yang diimport. Tapi tahukah anda teknologi hibrid bukanlah teknologi baru. Kereta hibrid pertama dunia sebenarnya sudah wujud sejak 1900. Porshe Semper Vivus (Sentiasa Hidup) ini direka khas oleh Dr Ferdinand Porsche untuk World Fair Paris pada tahun 1900. Ianya diperkasakan oleh 2 enjin petrol yang menghasilkan elektrik untuk 2 motor elektrik yang dipasang terus pada hab tayar hadapan.

Secara keseluruahan hanya 11 Semper Vivus berjaya dijual. Sebab utama ianya tidak berjaya ialah kerana harganya yang mahal ketika dijual iaitu 15 000 Kroner sebuah. Tambah lagi teknologi bateri dan motor pada ketika itu masih belum sempurna. Bateri yang digunakan untuk menyimpan tenaga elektrik terlalu berat. Berat sebuah Semper Vivus ialah 1400 Kg. Motor pada hab tayarnya juga mudah rosak dan tidak cukup efisyen. Ianya hanya mampu bergerak lancar diatas jalan yang landai. Hendak naik bukit? Forget about it kerana motor pada habnya tidak cukup kuat untuk mendaki. Walaupun tidak berapa laku Dr Porshe mengeluarkan beberapa variasi kereta hibridnya sehinggalah beliau menyedari kos yang mahal serta teknologi yang ada membuatkan ideanya tidak economially viable. 111 tahun sudah berlalu dan hanya sekarang teknologi hibrid kembali popular. Cool right?


Serius Cool - Pasar Mencari Jodoh Di Shanghai


What?

Di Malaysia ada pasar basah dan pasar malam. Pasar malam sudah dianggap sebagai sesuatu yang unik di Malaysia. Di Shanghai China ada sejenis pasal yang tiada di Malaysia. Ianya dikenali sebagai Pasar Mencari Jodoh. Didalam pasar ini ibu bapa menempatkan iklan untuk anak mereka dengan harapan iklan yang berisi biodata si anak akan menarik parents lain yang juga mencari jodoh untuk anak mereka. Di Shanghai golongan muda terlalu sebok dengan kareer masing-masing sehingga tiada masa untuk mencari teman hidup. Pasar yang berlaku setiap hujung minggu ini ialah inisiatif ibu bapa untuk membantu mereka mencari pasangan hidup yang sesuai. Tahap pengajian, gaji,ukuran badan dan jenis calon yang dicari diletakkan diatas iklan kecil yang digantungkan di People's Square. Kalau di Malayia ada benda yang sama anda rasa masalah foreveralone dapat dikurangkan?





Laporan asal CNNGO

Serius LOL - Rahsia Disebalik Papan Tanda Jalan Raya (10 Gambar)


Ha ha ha!


Serius WTF - Kalender Seksi Syarikat Pengeluar Keranda (13 Gambar NSFW)


Ini.... ini WTF?

Selalunya syarikat tayar dan beer yang keluarkan kalender seksi. Nampak gayanya syarikat keranda pun join in the fun.. #SMH


Serius Sadis - Wad Bersalin Di Honduras (12 Gambar)


Lagi wad wad bersalin dunia

Sebelum ini ada aku paparkan wad bersalin di Filipina dan Sierra Leone. Dalam dua paparan sebelum ini kita dapat melihat kedaifan wad bersalin di dua negara ini. Hari ini aku nak paparkan was bersalin di Honduras pula. Not as bad as Filipina dan Sierra Leone tetapi masih tidak seelok wad di Malaysia. This is as expected kerana Honduras terletak pada ranking 131 berbanding 49 untuk Malaysia dalam carta World Health Ranking. When I think about it Malaysia mungkin tak perfect tapi at least wad bersalin untuk para ibu tak sadis. Thank god for some mercies he bestowed upon our nation kan?


Serius Cool - People Are Awesome


Sila Enjoice



Serius Sadis - Hukuman Terhadap Pesalah di China Suatu Ketika Dahulu (17 Gambar)


Hukuman Yang Sadis

Hukuman terhadap jenayah pada zaman dahulu sangat sadis dan bad ass. Di China hukuman yang dijatuhkan terhadap pesalah adalah sangat groovy. Please enjoice.


Serius Genius - Inilah Yang Dikatakan Bontot Bijak


Smart Ass



Laporan asal Happyplace

Monday, 24 October 2011

Serius - Sekitar #OctTwtFest Tempohari (7 Gambar)


Nah!

Octtwtfest berlangsung dengan jayanya sabtu lalu dan rekod dunia twtup kini milik Malaysia. Seramai lebih 2000 orang hadir dalam acara selama 9 jam bermula jam 3 petang. Hujan yang turun gagal memadam semangat ahlil twitter Malaysia dari pelbagai lapisan masyarakat yang hadir. Aku menghadirkan diri dari jam 3-7 petang. Tak boleh lama pasal aku dah berpeluh-peluh dan dah tak comfy ketiak. LOL. Kepada yang hadir mekasih kasih sokongan kepada tweetfest. Kepada committee member syabas for doing an awesome job that day.

Aku ada mengambil gambar bersama a few of my twitter followers. Dibawah ialah beberapa gambar aku yang gemok macam tenok cuba dengan gagalnya untuk kelihatan fotogenik. Sadness! Tapi takpe yang penting hadir tweetfest dan create history kan?

Mekasih kepada pihak DIGI kerana sudi menjadi penaja utama dan membenarkan HQ mereka digunakan pihak organisers. Cool place! See you next year..... kalau ada.........


Serius Fail - Pelari Berpagar Paling Gagal


Hnghhhhhhh!! dergh....



Serius Cool - Model Miniatur Lamborghini Avantador Lebih Mahal Dari Kereta Sebenar (8 Gambar)


Dayyum

Dibawah ialah model berskala 1:8 sebuah Lamborghini Avantador yang dibuat oleh Robert Gülpen. Robert mengambil masa sebanyak 500 jam bagi menyiapkan model ini dari gentian karbon, permata dan emas. Oleh sebab itu model ini bakal dilelong Disember depan di Dubai dan harga bidaan dijangka mencecah USD4.7 juta! Kalau anda tak mahu membida dan mahu beli terus Robert sudi menjualnya kepada anda dengan harga USD 6 juta sahaja! Here is the funny thing. Dengan harga USD 6 juta anda mampu membeli sedozen Lamborghini Avantador sebenar. How silly is this?


Serius Kreatif - Ukiran Labu Halloween Yang Menarik (10 Gambar)


Genius!

Ray Villifane ialah juara pengukir labu dari Amerika Syarikat. Jika anda ingat beberapa minggu yang lalu aku paparkan ukiran pasir gergasi beliau. Hari ini sempena Halloween yang akan datang aku paparkan ukiran labu dari Ray yang aku yakin anda semua akan setuju adalah genius!


Serius Fail - Utusan Lapor Rosmah Mansur Pencuri? #LMAO


HAHAHA!

Persoalannya disini adakah ini sengaja atau tak disengajakan? Jangan Utusan terima show cause letter dari KDN lepas ini duah ye. LOL anyway!

Thnanks @mechiquitita for the tip



Laporan asal Utusan

Serius Shit - Apa Terjadi Bila Kereta Melanggar Tembok Pada Kelajuan 120 BSJ

Annihilation!



Serius Sadis - Gambar Dari Gempa Bumi Turki Malam Tadi (13 Gambar)


Pray For Turkey

Gempa bumi sekuat 7.2 di skala richter melanda Timur Turki semalam. Gempa yang terkuat sejak gempa Izmit pada tahun 1999 setakat ini sudah meragut lebih 200 nyawa. Pihak kerajaan Turki mengesahkan beribu orang dilaporkan hilang dan 46 bangunan roboh. Dibawah ialah beberapa gambar operasi menyelamat yang dilakukan. Dayyum.


Serius LOL - Logo Baru Manchester City

Trololol 6-1


Sunday, 23 October 2011

Serius Sadis - Nasib Jenazah Gaddafi (7 Gambar)


Bila dah mati

Arwah Muammar Gaddafi meninggal beberapa hari yang lalu dan selepas mati mayat beliau menjadi tarikan utama di Misrata, sebuah bandar di Libya. Rakyat Libya beratur panjang untuk melihat sendiri jasad bekas ketua negara mereka bagi memastikan beliau memang sudah meniggal dunia. Jasad beliau turut dipamer bersebelahan anak beliau Mutassim dan Menteri Pertahanan Abu-Bakr Yunis Jabr. Gambar dibawah mengingatkan aku kepada gambar Ernesto Che Guevara. John Dillinger dan Bennito Mussolini yang dipamerkan kepada orang ramai macam haiwan buruan.


Serius Cute - Penguin Perompak : Comel Siak!


Comellllllllllllllllllllll

Thanks Dr Bong



Serius Cool - Gambar-Gambar Menarik Banjir di Thailand (14 Gambar)


Wet T-Shirt

Banjir besar yang melanda Thailand masuk ke minggu kedua. Dengar cerita beberapa ratus orang mati dan puluhan ribu terpaksa dipindahkan sehingga kini. Dibawah ialah koleksi gambar-gambar menarik dari banjir besar ini. Dalam keadaan banjir orang Thailand masih tahu how to have fun. Mungkin they took it as a wetter version of the SONGKRAN festival. He he. Also dalam gambar dibawah kita boleh lihat banduan penjara dipindahkan dalam banjir. Kena paksa redah air sambil pegawai penjara aim shothun dari atas van. Win!


Serius WTF - Tali Kasut Diperbuat Daripada Emas


Defuq

Anda sudah beli Vertu Constellation? Apa kata anda beli tali kasut yang diperbuat daripada emas keluaran syarikat Mr Kennedy. Tali kasut yang mengambil masa 120 jam sepasang untuk dibuat ini dijual pada harga USD19 000. Ini barulah dinamakan bling bling. Kini aku menanti rappers USA memaparkan tali kasut ini didalam video klip mereka.



Laporan asal Luxuo



Friday, 21 October 2011

Serius Shit - Teka Siapakah Lelakl Ini?


Woah!

Lelaki ini pernah aku paparkan di Blogserius sebelum ini. Rupanya pada paparan pertama dulu lain dari dalam video ini. Sila tonton dan lolwut



Serius Cute - Fesyen Uniform Pelajar Wanita Taiwan (12 Gambar NSFPEDO)


Marilah..

Kita sering melihat fesyen uniform dari Jepang dan Malaysia. Mari lihat fesyen uniform pelajar sekolah menengah dari Taiwan pula. Now please take a seat..........


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails