Saturday, 31 March 2012

Serius Comel : Tupai Yang Berperangai Macam Neko


Cute!



Serius Konsep - Tandas Sinki Dua Dalam Satu : Sempena Earth Hour (7 Gambar)


Mari menjimatkan air

Air ialah sebuah komoditi yang semakin berkurangan. Adalah dijangkakan the next world war akan berlaku kerana perebutan sumber air dan bukannya minyak macam sekarang. Bekalan air bersih yang kita ada di 1Malaysia Negara Bertuah ini tidak akan kekal lama sekiranya kita tidak berjimat mulai sekarang. Di Korea, Eco Toilet telah direka oleh Jang Woo-seok bagi mengurangkan pembaziran air. Air dari sinki basuhan tangan boleh digunakan untuk flush tandas. This is quite good. Disamping boleh jimat air, pengguna tandas senang boleh basuh tangan lepas pegang anu ketika mengqada' hajat. Win Win


Serius LOL - Typo Yang Awesome


Hahahhaa...

Typo best...... sangat SERISU!



Laporan asal Mstar

Serius Cute - Awek Korea Comel : Tetapi Adakah Ini Realiti? (12 Gambar)


Awek Korea


Adakah ini realiti atau kombinasi surgeri, photoshop dan make up? Yang penting......... nice!



Serius Shit - Telur Kencing Budak Di China (9 Gambar)


Macam macam

Setiap kaum di dunia mempunyai pelbagai budaya unik mereka tersendiri. Ada yang membelah lelangit bayi kononnya memudahkan bayi belajar bercakap. Ada yang memberi makan kepada budak perempuan supaya mereka gemuk dan menunjukkan keluarga mereka kaya. Di Provinsi Zhejiang China ada makanan aneh yang dibuat dengan merebus telur didalam kencing budak lelaki. Ianya dipanggil "Virgin Boy Egg". Sesiapa yang memakan telur ini dikatakan akan mempunyai kekuatan badan. Senga-sengal badan juga dapat dihilangkan. Setiap hari baldi diletakkan di dalam tandas budak lelaki dan pembuat telur kencing ini akan mengumpulnya.

Weird culture eh? Tapi perbezaan budaya inilah yang membuatkan dunia ini unik. Siapakah kita untuk melabel budaya itu dan ini aneh. I mean ada orang kata budaya sunat dikalangan orang Islam dan Yahudi itu mutilasi genitalia dan harus diharamkan. Asalkan yang mengamalkan tak mengalami kemudhratan tak apa kot?


Serius LOL - Shit Girls Say Before & After Giving Head!


HAHAHHA!



Serius Cool - Rumah Berdinding Kaca Minimalis (9 Gambar)


Nice!

Kami di Blogserius memang sukakan senibina aneh dan unik. Hari ini mari melihat sebuah rumah peranginan yang terletak di Suffolk England. I mempunyai bahagian bawah yang lutsinar kerana penggunaan kaca sebagai dinding. Kesemua bilik tidur pula diletakkan diatas pada bahagin atap. Totally awesome. Ianya rekaan firma rekaaan Jarmund/Vigsnaes Arkitekter dari Norway.

Rumah ini cool tapi kalau di Malaysia get ready for skodengs dan malings. Senang gila nak merampok!


Thursday, 29 March 2012

Serius Cool - Casing Ipad Daripada Buluh (9 Gambar)


Casing Buluh

Di pasaran sekarang terdapat pelbagai jenis casing untuk iPad. Ada yang diperbuat dari silikon, kulit dan juga emas. Kalau ada duit lebih yang bertatahkan permata juga ada dijual. Sekarang ada satu lagi pilihan untuk pemilik iPad dengan wujudnya casing buluh yang dihasilkan syarikan Grove. Ianya casing untuk iPad generasi ketiga yang nampak amat stylo. Anda mempunyai pilihan penutup felt atau kulit. Ianya dijual pada harga diantara USD 119 dan USD 128 serba satu bergantung kepada rekaan bahagian hadapan. Amacam tertarik? Jika ya ianya boleh dipesan dari lama web Grove disini


Serius VS - Android vs IOS : Benarkah IOS Lebih Mesra Pengguna?


In b4 Apple butthurt



Serius Cool - Tek RMD : Kerusi Roda Bermobiliti Tinggi (7 Gambar)


Kerusi Roda Bionik?

Permasalahan yang dialami oleh golongan OKU lumpuh ialah keupayaan pergeraakan yang terhad apbila menggunakan kerusi roda. Golongn lumpuh tidak mahu dibantu sepanjang masa dan lebih rela berdikari. Tetapi apa kan daya dalam posisi duduk kerusi roda rekaan sekarang pilihan mereka adalah terhad. Tek Robotic Mobilisation Device ialah kerusi roda elektrik yang cuba memberikan kebebasan dan keupayaan hampir normal kepada golongan lumpuh. Kerusi roda ini membenarkan pengguna merubah posisi mereka sama ada mahu posisi duduk atau berdiri. Dengan itu pihak Tek RMD berharap golongan lumpuh boleh menjalani kehidupan seperti manusia normal. Tek RMD ialah sebuah ciptaan syarikat Turki dan sudah mula digunakan di negara kelahiran Attaturk. Ianya dijual pada harga USD 15 000 sebuah.


Serius Konsep - XLDron : Masa Depan Pelancongan Angkasa (10 Gambar)


Konsep sepam dua

Ketika Dr Sheikh Muszaphar Shukormenjadi angkasawan pertama negara, ada pihak yang mengatakan beliau bukan angkasawan tetapi pelancong angkasa. Banyak pihak yang tak puas hati jika ini adalah benar kerana apa guna hu hah ada Angkasawan kalau dimata badan angkasa dunia Syed Muzapfar hanyalah seorang pelancong. Ini cerita lama. Mari dengar cerita baru. What if kita boleh melancong ke Angkasa melalui firma swasta. Buat masa ini hanya pihak Virgin sahaja yang menawarkan pakej pelancongan ke "Angkasa" dengan harga yang tidak mengakibatkan kemuflisan melampau. This is not really true pasal kapal angkasa Virgin hanya naik sehingga permulaan angkasa dan bukan angkasa lepas. XLDron Versatile Earth Window ialah sebuah konsep sistem penerbangan, pelancaran dan tempat tinggal pelancong masa hadapan. Nampak macam versi lebih ganas dan roburst yang digunakan oleh pihak Virgin.

Kalau ada duit korang nak pergi melancong ke angkasa?

In b4 "lebih baik pergi haji"


Serius LOL - Rap Star Meleis Edisyen


Sila layan sampai habis..

Kalau layan sampai habis lu memang chempian



Serius Fakta - Ketahui Apakah Itu Hacktivism


Gaysech.. Anon....... itulah mereka!

Mari pelajari dan ketahui apakah itu Hacktivism. Dari penggodam tempatan macam GaySech hinggalah penggodam ternama macam Anonymous. Apa kejadahnya white hat, grey hat dan black hat hackers? Baca info dibawah dan jawapannya ada disini.


Serius Genius - Pelekat Papan Kekunci Shortcut Photoshop (7 Gambar)


Awesome!


Aku seorang pengguna tegar Adobe Photoshop. Ianya software yang sangat awesome. Problem is aku banyak dah lupa shortcut sejak keluar kolej. Nak baca manual malas dan what is the next best thing? How about pelekat shortcut untuk keyboard anda? Inilah yang dihasilkan oleh Photojojo. Mereka menghasilkan pelekat keyboard shortcut untuk pengguna MAC. Sorry Windows users. Nampaknya anda kena tunggu dulu atau buat sendiri. Kalau berminat anda boleh membeli versi Desktop dan MBP dengan harga USD40 dan 30 untuk satu set disini


Wednesday, 28 March 2012

Serius Hot - Teka Siapakah Suami Wanita Ini? #2 (4 Gambar)


Mari main teka teki lagi

Beliau merupakan antara seleb paling kaya di Hollywood. Filem yang dibuat oleh beliau GERENTI meletup di pawagan. Siapakah beliau?


Serius - Maaf Atas Downtime Blogserius Petang Tadi


We messed up. Minta Maaf

Tanpa sebab yang musabab atau warning pihak Google dan Blogger memadam Blogserius kerana "kesalahan membuka blog spam". Ikhlas aku katakan aku sendri WTFBBQ bila dapat email dari Blogger berkenaan suspension akaun Blogserius. Aku logged in akaun aku dari komputer selepas seharian lepak atas katil memulihkan deman dan batok yang cam haram. Ini sebab kenapa semalam aku tak update waktu tengahari. Aku masih tak berapa sihat.

Anyway bila buka log in page keluar warning "kami mengesan aktiviti luar biasa dari akaun anda dan akaun anda digantung". WTF? Adakah ini satu lagi cubaan menggodam? I dunno lol. Yang pasti selepas kes hack hari tu aku dah enable two step activation. Maybe Blogger mengesan ada something weird berlaku pada akaun dan suspend all services. Akibatnya semua blog kelolaan aku kena gantung jugak. Sigh.



Dipendekkan cerita selepas buat pengesahan dan dapatkan pin code Blogserius sahaja yang masij kena suspend. Lepas godek-godek dan menghubungi pihak Google Malaysia secara direct akhirnya Blogserius berjaya dipulihkan. Phew! Nasib baik tahu a few contacts dekat Googleplex. Kalau tak aku tak tau berapa lama aku kena tunggu sebelum Blogserius boleh online kembali.

Jadi maaf jika anda tak boleh membaca laman web ini secara serius ketika buang air besar petang tadi. Harapnya tak berlaku lagi benda aneh macam ini. Especially masa aku sakit. Last time kena hack masa dah nak kahwin. Memang menyusahkan ketika aku tak ada masa nak handle all the crap. Terima kasih pasal bagitau aku Blogserius down ye wahai PENTWITTER dan PEMFACEBOOK sekalian. Terlalu ramai yang bagitau aku direct masa aku diatas katil tengah mamai akibat makan ubat batuk. Kalau korang tak cakap memang aku tak perasan sampai bila-bila hari ini.

Thanks atas kesabaran anda dan thanks kerana bagitau aku bila website down.

Serius WTF - Bacha Posh : Amalan Pemakaian Baju Lelaki Pada Anak Perempuan Afghan


What?

Tahukan anda apa itu Bacha Posh? Bacha Posh ialah amalam turun temurun aneh yang diamalkan masyarakat Afghanistan. Seorang anak perempuan akan dipakaikan pakaian lelaki dan dibesarkan sebagai seorang lelaki juga sehingga akhir baligh. Persoalannya ialah MENGAPA amalan ini wujud?

Ianya wujud kerana dua sebab. Sebab pertama ialah adalah kepercayaan orang Afghanistan dimana pasangan berkahwin hanya akan dikira "untung besar" dan sempurna apabila mereka mempunyai anak lelaki. Adalah normal bagi keluarga yang tak ada anak lelaki untuk memakaikan baju lelaki pada salah seorang anak perempuan mereka untuk mengelakkan stigma tidak mempunyai anak lelaki. Mereka juga percaya jika amalam Bacha Posh diamalkan mereka akan lebih mudah mendapat anak lelaki apabila mengandung.



Secondly anak perempuan yang dipakaikan baju lelaki lebih mudah digunakan untuk membantu keluarga dengan bekerja. As we all know anak perempuan tak boleh keluar rumah tanpa muhrim. Hanya dengan penyamaran barulah "acceptable" untuk mereka bekerja membantu keluarga



Sungguhpun amalam Bacha Posh ini agak kasihan kamu semua jangan risau. Anak perempuan hanya boleh dipakaikan pakaian lelaki sehingga mereka akil baligh. Selepas itu ibu bapa jadi Syaria compliant dan memakaikan mereka tudung serta pakaian wanita.

Just in case you are wondering

"Ada ke versi LELAKI dipakaikan pakaian wanita dikalang orang Afghan Obe"

Yes...... ada. Amalam ini dikenali sebagai Bacha Bazi. Amalam ini pula lain dari amalan Bacha Posh dimana sebab ia wujud ialah kerana haram bagi lelaki tengok perempun menari. Budak lelaki jambu dipakaikan pakaian wanita supaya orang tua horny boleh menonton mereka menari macam perempuan. Yes this is fucked up dan MASIH wujud. Sad eh?



Laporan asal dan dialih bahasa dari BBC

Serius Cool - Pertandingan Cheerleader Di Russia (13 Gambar)


Fapinski Fapinski

Pedo alert! Pertandingan tahunan cheerleader di Russia yang dilangsungkan di Moscow 24 haribulan yang lalu. Da! Da! I find this interesting kerana as far as I know budaya cheerleading tak ada dalam budaya mother Russia. Mungkin macam di Malaysia, Russia juga terpengaruh dengan sukan lompat terkinja-kinja ini.

in b4 "god damn Russia pun ada hipster chick?"


Serius - Makna Bacaan Solat Harian Anda


Marilah insaf

Ada baiknya jika ketika solat kita faham apa yang dibacakan. Lebih khusyuk dan afdal. Apa kata kita nonton video dibawah yang menerangkan maksud bacaan solat harian. Insya Allah solat lebih feel dan enjoice.

Thanks Dr Bong for this video insaf



Serius Indo - Hotel Indonesia Kempinski : Hotel Lima Bintang Pertama Ind0 (9 Gambar)


Akhirnya! Indonesia sudah maju

Di Malaysia banyak sudah hotel lima bintang. One of them was in Langkawi and me and Miss Mean stayed for 3 days while on honeymooon. Memang enjoice tetapi lepas itu wallet tak enjoice. LOWL. Di Indonesia Hotel Indonesia Kempinski ialah hotel lima bintang pertama di Indonesia dan terletak di Jakarta. Ia mempunyai 289 bilik dan suite yang semuanya mendapat ilham dari rekaan tradisi Indonesia. Amacam? Adakah anda tertarik dengan rekaan dalamannya?


Tuesday, 27 March 2012

Serius LOL - Batman Dalam Setiap Lukisan Draw Something (10 Gambar)


Serius gigih

Korang main Draw Something tak? Ianya permainan peranti mobil paling hot sekarang dan aku pun main bila ada kelapangan. Dibawah ialah usaha gigih Matt Digges untuk melukis Batman dalam kesemua lukisan Draw Something beliau. Gigih gila!


Serius Shit - Bakar Diri Sebagai Protes Kekejaman China Di Tibet (8 Gambar)

Sami Thich Quang Duc versi 2012

Bulan lalu ada aku menulis tentang
Sami Thich Quang Duc yang membakar dirinya sebagai tanpa protes opresi kerajaan terhadap penganut agama Buddha. Semalam Jampa Yeshi, seorang warga tibet nekad membakar dirinya sebagai tanda protes terhadap China ketika lawatan Presiden Huo Jin Tao ke India. Kejadian berlaku ketika demo jalanan pro Tibet dilakukan di New Delhi. Beliau melecur teruk dan like most self immolation cases is not expected to survive. Fucking crazy! Tapi tahukah anda ramai warga Tibet dibunuh sesuka hati oleh pihak keselamatan China? Dunia membutakan mata kerana China kini kuasa dunia yang besar. Shame eh?


Serius Cool - Cara Untuk Melihat Puzzle Magic Eye Menggunakan Photoshop


Kepada yang useless

Anda masih ingat Magic Eye? The fad that was so awesome back in the 90's. Aku perasan masih ada hamba allah yang masih tak reti nak tengok imej rahsia yang ada didalam setiap magic eye. Ajar la banyak mana sekalipun mereka tak akan nampak. So now ada cara nak melihat imej rahsia magic eye dengan menggunakan photoshop. Happy shopping!



Serius - Poster Bantahan Lawatan Paus Di Mexico


Bantah!

Marah gila pemprotes di Mexico ketika Paus datang melawat negara mereka. Kumpulan pro perancangan keluarga ini marah dengan pendirian Vatican yang mengharamkan penggunaan kondom dikalangan penganut Katolik. Kondom haram kerana ianya mengelakkan orang Katolik mengandung dan meramaikan umat. Heh......



Monday, 26 March 2012

Serius Konsep - Cronos : Kapal Layar Stylo (11 Gambar)


Stylo!

Rekaan bot masa depan yang memenangi anugerah Millenium Yacht Design Award (MYDA) baru-baru ini. Ianya rekaan Simone Madella dan Lorenzo Berselli dan ianya memang lain dari yang lain. Paling winrar ialah sistem layar yang nampak macam parasailing. Marilah mengumpul duit dari kecil untuk membeli bot ini apabila ianya tiba dipasaran


Serius Cool - Hubungkait Antara Jenayah Dan Pengguguran Anak Dalam Kandungan


Edukesyenel

Last weekend saya dan Miss Mean tengok filem Freakonomics di GSC 1Utama. Nice dan sangat edukesyenel. Dibawah ialah one of the scene yang menarik dari filem ini. Discuss



Serius Cool : Muzium Sains Miami : Lengkap Dengan Tangki Jerung (10 Gambar)


Holy smokes!

Muzium Sains Miami yang bakal siap pada tahun 2015 dibawah is probably one of the coolest science museum in the world. Muzium yang baru sahaja memulakan proses pembinaan bulan lalu ini bakal mempunyai tangki ikan jerung yang juga berfungsi sebagai skylight kepada ruangan bawah muzium. Selain daripada itu kompleks muzium seluas 250 000 kaki persegi ini akan mempunyai planetarium 3D, pameran interaktif dan sistem mesra alam. Sounds like fun. Now if only Pusat Sains Negara kita dapat dihidupkan semula. Kali terakhir kesana nampak macam nyawa-nyawa ikan. Kasihan juga kerana pusat sains kita tak ada orang berminat nak pergi. Malaysian benci sains!


Serius Cool - HP Z1 : PC Modular Ala IMAC (9 Gambar)


Hewlet Packard

Semasa do kolej dulu, design lab Lim Kok Wing menggunakan iMac dan PC Hewlett Packard. Aku prefer PC HP kerana monitornya yang boleh ubah. The best! At the same time aku sukakan iMac kerana ianya clean dan simple. Permasalahannya ialah bagi aku iMac tak tinker friendly. Tidak boleh digodek sesuka hati macam sebuah PC. Sebagai seorang geek ini adalah kurang cool. Oleh itu Hewlett Packard menghasilkan HP Z1. Ianya PC seperti iMac dengan kesemua komponen CPU dimasukkan dibelakang panel LCD. Pada waktu yang sama ia mempunyai sistem komponen modular yang memudahkan kerja tinkering dan upgrade. Hasil dari penggabungan ini pasti menarik minat geeks yang berduit. HP Z1 akan dijual bulan hadapan dengan saiz monitor 27". Harga saranan bermula pada USD 1800 dollar.


Serius Sadis - Rumahku Tandasku : Menyewa Tandas Kerana Kesempitan Hidup (14 Gambar)


Rumahku Tandasku

Zeng Lingjun ialah seorang tukang kasut di bandar Shenyang. Beliau , isteri dan anak terpaksa menggunakan tandas yang tidak digunakan sebagai rumah kediaman kerana tak mampu menyewa apartment. Sangat sadis! Dengan gaji bulanan sebanyak 2000 Yuan (RM 974) tandas ini disewakan kepada beliau. Jika anda menjadi Zeng Lingjun anda sanggup atau tidak tinggal dalam tandas. Having said all this saya respect beliau kerana bekerja keras untuk isteri dan anak. Isteri dia pun saya respek pasal sanggup tinggal dengan dia dalam keadaan yang sadis macam ini.

But when you think about it, Zeng Lingjun lebih bernasib baik dari gelandangan India yang tidur dan duduk tepi tandas di Delhi tempohari


Serius LOL - WTFLOL ................


Random shit



Serius VS - Evolusi Megan Fox : Dulu VS Sekarang (15 Gambar)


Mana lagi cantik?

Adakah Megan Fox lebih cantik natural atau paska pembedahan plastik? I fap anyway! LULZ


Sunday, 25 March 2012

Serius Genius - Tajuk Filem Versi Kod Komputer (7 Gambar)


+1 For Geeks

Khas untuk pembaca Blogserius yang ada latar belakang coding. Ben Howdle seorang programmer menghasilkan projek "Movies {as code}" dibawah. Genius!


Serius Cute - Video Awal Ashaari Propose Kepada Scha Alyahya Secara Live


So damn sweet!

Aduh............ this is sweet bro! +10 ...... Tahniah!



Serius Cool - Cetak Gambar Anda Dalam Bentuk 3D (8 Gambar)


So many CP potential

Bumpyphotos memberikan perkhidmatan merubah gambar dua dimensi anda menjadi gampar 3D. So many exploitables.................... Jom print gambar Kate Upton!


Serius Cool : Taman Tema Real Madrid Di UAE (7 Gambar)


Hala Madrid

Nampaknya Real Madrid akan menjadi kelab bolasepak pertama yang mempunyai taman temanya sendiri. Taman teman Real Madrid beharga USD 1 Billion sedang dibina di Ras al-Khaimah Emiriah Arab Bersatu dan akan siap seawal 2015. Didalam taman teman ini akan dibina hotel mewah, stadium, muzium dan taman permainan yang kesemunya bertemakan Madrid. Ini ialah usaha Madrid untuk memonopoli pasaran bolasepak Asia. Dianggarkan lebih separuh dari 300 Juta penyokong Madrid tinggal di Asia. Jadi keasemua Madritistas, jangan lupa ke Ras al-Khaimah bila taman tema ini siap kelak!


Serius Kreatif - Rumah Kucing Dari Komputer Apple (5 Gambar) Lama


Ancient

Yes aku benci Mac. Sebabnya ialah masa belajar main photoshop dulu I have to use one of these bastards. What a piece of donkey shit punya Mac bro! Dengan mouse yang tidak ergonomic. Display yang lakhanat serta kelembapan macam celah kelangkang Fat Bastard. Luckily komputer Mac jenis ini sudah pupus. Kerangka lama monitor CRTnya kini boleh diubah menjadi tempat kediaman kucing. Ok this is now super cute. Boleh dibeli disini dengan harga USD 129


Serius Sadis - Shaima Alawadi Dibelasah Sehingga Mati Kerana Muslim Di Amerika


Al Fatihah

Shaima Alawadi (32) ibu beranak 5 meninggal dunia akibat kecederaan parah dikepala. Semalam beliau ditemui tidak sedarkan diri oleh anak beliau di ruang tamu rumah mereka. Disebalah beliau sebuah nota yang berbunyi "Go back to your country you terrorist!". Shaima dan ahli keluarganya melarikan diri dari Iraq pada tahun 1993 untuk memulakan kehidupan baru. Malang bagi beliau kehidupan baru menjadi tragedi. Al Fatihah

In b4 "anak dia ni tak hormat mak dia ke? Pakai tudung tak sempurna!"



Serius Cool - Sanwa : Hub USB Serbaguna Untuk Peranti Android Anda (8 Gambar)


Kearah dunia paska PC

Sejak kebelakangan ini aku kerap mendengar orang berkata dunia sekarang semakin hampir kepada dunia paska PC. Ramai yang percaya dengan keawesomean tablet yang ada sekarang, penggunaan PC akan semakin berkurangan. Tahun lalu buat pertama kalinya dalam sejarah penjualan peranti pintar mengalahkan penjualan PC. Walaupun aku suka menggunakan Tablet aku harus akui peranti pintar macam telefon Android masih ada kelemahan. Tak boleh baca memory kad kamera, tak ada mouse support etc etc. These are the functions that I love on PCs kerana memudahkan kerja.

Then I found dock USB, MicroUSB dan card reader daripada Sanwa dibawah. Sekarang peranti Android anda finally boleh jadi useful macam sebuah PC. Gambar dari kamera digital boleh didownload terus kedalam telefon pintar anda. Mahu menaip pakai keyboard? Sambung sahaja. Kinda like what Nokia did OUT OF THE BOX but no one gives a shit. Ini adalah genius dan dijual pada harga 3,280 Yen (RM 122) sebuah.


Serius Konsep - Nissan Infiniti Emerg-E (10 Gambar)


Nice n Sexeh

Nissan baru-baru ini memperlihatkan konsep Infiniti Emerg-E , konsep kereta sports elektrik baru mereka. Kereta ini diasaskan dari Nissan Leaf dan akan dimuatkan dengan bateri litium ion sebesar 24 kilowatt-jam. Setakat ini kerete ini kelihatan amat seksi. Persoalannya what is the point of a GREEN sports car? Bukankah the point of a sports car ialah untuk douchebag menhancurkan alam semesta?


Saturday, 24 March 2012

Serius - The Pendulum : Animasi Yang Manlytears


Habuk......... banyak habuk dalam bilik

Maaf.... mata berair pasal habuk

Thanks @DrBong for the find


.

Serius Shit - Cincin Permata USD 68 Juta : Cincin Diperbuat100% Dari Permata


God damn!

Pertama kali dalam sejarah dunia.Cincin permata yang diperbuat dari 100% permata. Cincin sebesar 150 karat ini dijual pada harga USD68 juta dan dihasilkan oleh Shawish, sebuah syarikat barangan kemas dari Switzerland. Damn! My question is berapa tahun harus Rosmah kumpul duit untuk membeli cincin ini? Sila letakkan jawapan anda diruangan komen.





Laporan asal Gawker

Serius WTF - Rumah Teres Menjadi Kandang Babi (8 Gambar)


Literally rumah macam kandang babi!

Pepatah inggeris ada berkata "bilik kau kotor macam kandang babi". Di Derbyshire England pepatah ini menjadi realiti apabila seorang lelaki didapati membela seekor babi didalam bilik air rumah yang disewanya. Kewujudan babi ini hanya disedari selepas jiran tetangga menyedari rumah babi ini berbau hancing tak ingat. Pihak perbandaran melakukan pemeriksaan dan terkejut dengan apa yang mereka temui. Selain seekor babi rumah ini juga dipenuhi dengan barangan lusuh. Pihak perbandaran yang juga merupakan tuan tanah kini mencari penyewa yang sudah melarikan diri ini. Mereka mahu beliau menanggung kos baik pulih yang mungkin mencecah GBP 15 000. Damn!

in b4 "rumah sewa student lagi macam sial kot!"


Serius Indo - Nyepi : Hari Senyap Sunyi Di Bali (12 Gambar)


Bila Bali Menyepi!

Selamat tahun baru Bali kepada kesemua warga bali. Dah puas "menyepi" semalam? You see guys semalam ialah Hari Nyepi di kepulauan Bali. Pada hari Nyepi adalah diharamkan kepada orang ramai untuk enjoice, membuat unggun api, tidak dibenarkan memasang alatan letrik, berjalan keluar rumah dan harus berpuasa. Masyarakat Hindu yang beriman akan melakukan perkara diatas sebelum menyambut tahun baru Bali yang jatuh pada hari ini. Sebelum boleh menyambut tahun barui ada beberapa ritual dilakukan penyanut Hindu Bali.

Pertama diadakan upacara Melesti 3-4 hari sebelum Nyepi. Patung berhala dari kuil-kuil disekitar Bali akan dibawa ke Pura Segara (Kuil ditepi laut) dan dimandikan untuk upacara penyucian. Kemudian ada upacara Bhuta Yajna dimana efigi kejahatan Ogoh-Ogoh yang diperbuat daripada buluh dan kertas diarak sekeliling kampung sebelum dibakar sebagai simbolik penghapusan kejahatan tahun sebelumnya. Akhir sekali barulah hari Nyepi is observed from 6 am on Nyepi day to 6 am the next day. Akibatnya Bali yang selalunya full of life akan menjadi sunyi sepi macam selepas Zombie Apocalypse. Seepas itu barulah boleh sambut tahun baru dan Bali kembali hidup. Sepanjang hari Nyepi polis moral yang diberi nama PECALANG sahaja dibenarkan bekerja untuk memastikan orang ramai menghormati hari Nyepi. Kalau anda pelancong anda hanya boleh lepak dalam hotel. Ke pantai pun tidak boleh kerana ianya dilarang juga. Kalau bukan Hindu? Same! Harus duduk rumah diam-diam dan hormati juga hari Nyepi!


Serius Bodoh - Dipenjara Kerana Telefon Polis Untuk Guna Facebook

Bangang!



Di Blogserius kami paparkan banyak cerita pasal kebebalan yang dilakukan pengguna Facebook. Tempohari ada cerita mampos semasa update status Facebook ketika memandu. Hari ini Doyle Hardwick (57) dikenakan hukuman penjara 60 hari oleh sebuah mahkamah di Pasco, Florida. Beliau dipenjara kerana menyalah gunakan talian panggilan kecemasan 911.

September lalu Doyle emosi gila bila isteri beliau enggan meninggalkan dia seorang diri untuk melayari lama Facebook. Sebelum itu Doyle cuba "menidurkan" isteri beliau Julie Hardwick (54) dengan memberinya minum beer. Malang bagi Doyle, Julie tidak mabuk-mabuk dan mengantuk walaupun sudah meminum 8 tin beer! Beliau terus menggertak si Julie. Jika si isteri nusyuz tak mahu biarkan beliau layan Facebook seorang diri, Doyle akan menalefon polis. SoJulie buat muka trollface dan mencabar Doyle untuk melakukannya.

Doyle telefon polis dan meminta bantuan polis untuk memaksa Julie masuk tidur.Bila polis tiba Doyle terus ditangkap kerana penyalah gunaan talian 911. What a numbnut!

Protip, dapatkan tablet atau telefon pintar la Doyle. Masuk toilet dan layan FB while pretending to take a shit. I know coz I do this all the time and SO DO YOU! #LOL



Laporan asal Tampa Bay

Friday, 23 March 2012

Serius Cool - Bantal Berbentuk Batuan Sungai (8 Gambar)


Nice!

Bantal berbentuk batu oleh Smarin. Do like!


Serius Genius - Terbaru Dari PeteBox


Kembali!

Petebox kembali dengan lagu beat box terbaru dari album sulung beliau. GENIUS!

in b4 "patut kolaborasi dengan Lan Pet Pet!"



Thursday, 22 March 2012

Serius Shit - Helikopter Apache Terhempas di Afghanistan


Shit brix!

Sebuah Apache terhempas ketika dalam sebuah misi di Afghanistan. Dayyum!



Serius Cool - Tandukan Zidane Kini Menjadi Arca Seni (5 Gambar)


Tandukan padu maut

Tandukan maut Zinadine Zidane terhadap Marco Materrazi kini diabadikan dalam bentuk arca resin oleh artis Algeria ,Adel Abdessemed . Arca ini diberi nama Coup de tête atau dalam bahasa Malaysia "Sesuka hati" .

Serius Cool - Rumah Bujang Alicia Keys Untuk Dijual (12 Gambar)


Gyeahhh

Alicia Keys menjual penthouse milik beliau di New York dengan harga USD 17.9 juta. As you can see penthouse beliau sangat cool dengan rekaan yang tidak poke eye seperti rumah agam milik Cristina Aguilera tempohari. Dengan 17.9 juta anda akan membeli sebuah kediaman sebesar 6000 kaki persegi dengan 5 bilik tidur , 4 bilik mandi dan juga spa persendirian. Untuk tambal coolness penthouse ini dulu juga dimiliki Lenny Kravitz.


Serius Indo - The Raid : Filem Indo Yang Bontot Jahat


EPIICCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

From the makers of Merantau...................... bad ass! Time for INDOPEK? Soundtrack filem indo dibuat oleh Mike Shinoda...... derp derp!

Thanks @DrBong



Serius Shit - Kubur Dijarah : Mumia 130 Tahun Dibuang Begitu Sahaja (8 Gambar)


Mumia Negara China

Di Bandar Ningde, Provinsi Fujian China berlaku kes penjarahan kubur yang sadis. Sebuah kubur seorang pegawai dari Dinasti Qing dijarah dan mayat salah seorang penghuninya dihumban seperti sampah. Mumia berusia 130 tahun dibawah ditemui oleh penduduk tempatan. Pada awalnya mereka menyangka mereka menemui jasad mangsa bunuh. Mereka terkejut apabila mendapati mayat yang ditemui mempunyai tocang Fong Sai Yuk dan baju dari dinasti Qing. Apabila siasatan dilakukan mereka mendapati sebuah kubur yang menempatkan 4 keranda berhampiran sudah dijarah. Kasihan sekali.

Pihak berkuasa tempatan percaya kubur dijarah untuk harta beharga. Adalah dipercayai 9 daripada 10 kubur purba di China sudah menjadi mangsa jarahan dan ini mengakibatkan warisan sejarah China ini terancam. Warga China juga rage dengan kejadian dibawah kerana masyarakat China percaya menjarah kubur adalah sangat kurang ajar. Ancestors harus dihormati untuk memastikan prosperity cucu cicit mereka. Oleh sebab itulah kubur Qin Shih Huang Di sehingga kini tidak dibuka kerana ramai percaya kemakmuran China mungkin terancam jika makan gergasi "Bapa China" dibuka oleh ahli arkaelogi


T Shirt Hari Ini #25 - Kenapa Panda Bewarna Hitam Putih?


#SeemsLegit



Laporan asal Threadless

Serius Cool - King Of The Frogs : Rumah Pokok Kalis Banjir (9 Gambar)


Kearah KL tiada kayak atas jalanraya 2013

Sebelum ini ada aku paparkan rumah pokok merangkap tadika di Jepun. That was one cool tree house. Hari ini ada satu lagi rumah pokok yang aku rasa amat praktikal jika dibina di sekitar Lembah Klang. Sejak dua menjak ini banyak pula kejadian banjir. King Of The Frogs, rekaan firma Baumraum dari Jerman ialah rumah pokok yang bukan sahaja cantik malahan dibina cukup tinggi untuk mengelakkan diri dihanyutkan banjir. Diharap brader yang kayak di Kampung Baru tempohari simpan duit dan bina rumah pokok macam King Of The Frogs. Tak payah struggle main kayak atas jalan raya lagi di masa hadapan! Verandah pun ada kalau nak minum kopi dan hisap rokok.


Wednesday, 21 March 2012

Serius Cool - Kereta DeLorean Back to The Future Versi Lego (8 Gambar)


Nice!

Tahukah anda mengikut cerita Back to The Future part 2, lagi 3 tahun kita akan mula menggunakan kereta terbang macam DeLorean dibawah? Kasut Nike akan zip dengan sendiri dan pemakaian tali leher dua kepala akan menjadi cool? Yeah sounds like crap tetapi you have to agree model berskala 1:15 kereta mesin masa BTTF rekaan Orion Pax' ini sangat awesome. Tayar boleh lipat dan siap dengan Mr Fusion. Cool beans!


Serius Genius - Komen Terbaik Artikel Malaysia Kini


Coz we all love wise asses!

Thanks @AzmanIshak for the lulz



Laporan asal MalaysiaKini

Serius LOL - Man-Up : Pin-Up "Seksi" Versi Jantan (6 Gambar)


GENIUS!

Trolololol..........Rion Sabean (26) seorang jurugambar dari Tampa, Florida menghasilkan siri poster Man-Ups sebagai parodi kepada ke-seksisan poster Pin-Ups yang memaparkan wanita dalam keadaan seksi. What do you guys think? Aku rasa ini... ini.... ini sangat lol!


Serius Sadis - Gelandangan Delhi Berhampiran Masjid Jama (18 Gambar)


Bersyukurlah...

Masjid Jama di Delhi ialah antara masjid tertua di India. Dibina pada tahun 1644 of Shah Jahan, masjid ini boleh menampung sebanyak 85 000 orang jemaah pada satu-satu masa. Berhampiran masjid ini terdapat sebuah kawasan lapang yang didiami gelandangan India. Setiap hari ratusan gelandangan tidur beratapkan bintang. Tambah sadis lagi bila ratusan hamba Allah ini terpaksa berkongsi "tandas" yang serupa naharom. Sungguhpun berjuta rakyat India hidup dengan seba kedhaifan tanpa akses kepada tandas (dianggarkan 700 juta orang kesemuanya) kerajaan India masih membelanjakan jutaan dollar setiap tahun membeli peralatan ketenteraan.

Kerajaan kita sering dibelasah oleh media sosial dan alternatif kerana membelanjakan jutaan ringgit membeli senjata perang, tapi at least kita bernasib baik nasib golongan gelandangan kita tidak seteruk gelandangan Delhi. To think that antara orang top 5 terkaya dunia juga seorang warga India. Taikun besi yang mempunyai aset puluhan billion. Pada waktu yang sama ada rakyat senegara yang hidup serba tak sempurna. Manly tears.




Serius Cool - Kereta Terbang Pertama Boleh Dimiliki Anda Sekarang (8 Gambar)


The first of its kind

Terrafugia Transitional ialah kereta terbang komersil pertama dunia dan tempahan sudah mula dibuka. Tetapi tahukah anda ianya bukan kereta terbang pertama didunia? The honour of being the first kereta terbang ialah milik AEROCAR yang dihasilkan pada tahun 1954. Kereta terbang unik ini bakal dilelong dan harga bidaan pembukaan diletakan pdaa USD 1.3 Juta. Jika anda mahukan kenderaan one of a kind macam ini silalah beli.



Serius LOL - Video Clip Paling Best Minggu Ini


Sila enjoice



Serius Sadis - Keadaan Stadium Olimpik Greece Sekarang (9 Gambar)


Tebabom ekonomi!

Greece menjadi tuan rumah sukan Olimpik pada tahun 2004. Sebanyak 22 venue baru dibina bagi menaymbut kepulangan Olimpik ke tanah kelahirannya. Secara keseluruhan Greece membelanjakan lebih EURO 15 billion sepanjang temasya sukan unggul dunia. Lapan tahun sudah berlalu dan tahukah anda 21 daripada 22 venue sukan kini tidak lagi digunakan? Stadium sukan air kolam renangnya tidak mempunyai air. Stadium softball kini sudah ditumbuhi lalang kerana tiada siapa pun main softball di Greece. Ada stadium yang kini menjadi rumah orang gelandangan yang dihalau keluar dari rumah kerana bebanan hutang lebih EURO 300 billion Greece. Yes. Sukan Olimpik yang sepatutnya menjadi kebanggaan Greece adalah antara penyebab mengapa negara ini kini muflis!

Apa khabar venue sukan Komanwel 1998? Rasanya banyak yang masih elok dan digunakan dengan baik. Baguslah! Bukti kukuh aqli dan naqli Barisan Nasional pandai memerintah. Hidup Malaysia. Boo Greece


Serius WTF - Arca Senggama Batu Jemala Chen Wenling (8 Gambar)


What is this?

Chen Wenling ialah antara artis yang sedang menampa nama dipersada seni arca dunia. Dilahirkan di China, Chen yerkenal dengan arca sitarical beliau yang bukan sahaja aneh tetapi penuh dengan mesej sinis. Genius!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails