Monday, 25 March 2013

Serius Cool - Buick Riviera 1966 Grand Sport (15 Gambar)


Swag!

Di Dubai kustomasi kereta mewah dengan menutupi permukaan kereta dengan duit syiling ialah kegilaan terbaru. Di Amerika Syarikat, merubah kenderaan klasik untuk menjadi Hot Rod sudah dilakukan sejak 1940an. Hari ini mari lihat sebuah Buick Riviera tahun 1966 diubah suai untuk menjadi sebuah hot rod berprestasi tinggi. Buick Riviera Grand Spot ini diperkasakan enjin 7.5 liter 356 kuasa kuda. Selain daripada itu sistem suspensi kenderaan juga diubah kepada sistem hidrolik. Sangat cool. Kami masih menanti Proton Saga 1985 diberikan sentuhan Hot Rod. Kenapa di Malaysia tak ada Hot Rod scene. I would love to see Proton Hot Rod bros!

Thanks @SYVZWVN for the link



Laporan asal AutoGuide


13 comments:

  1. Dekat tak boleh buat lebih2 nanti tuhan marah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tertinggal lak Malaysia.

      Delete
    2. Najib cinta Anwar25 March 2013 12:44

      Bodoh dasar pengkhianat negara tak ingat Malaysia.

      Kau bangang macam Tian Chua

      Delete
    3. hot rod kat malaysia ada ..proton hot rod x da lagi..

      Delete
  2. Najib cinta Anwar25 March 2013 12:43

    Proton Hot Rod tu proton jubor najib

    ReplyDelete
  3. Susah nak buat hot rod kat kereta malaysia. Firstly kereta yang dibuat hotrod kebanyakan muscle car, so chasisnya kuat. Saga engin pun 1.3, camne nak buat hot rod? Ford model A pun org buat hot rod sebab chasisnya kuat, tapi berat nak mampus la. Tapi actually boleh je nak buat hot rod saga, tapi kalau jpj, puspakom ngan polis tak kacau, dah lama ada rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib cinta Anwar25 March 2013 13:21

      kau tak payah nak cakap logik sgt.

      otak kau kat lutut ke?

      Delete
    2. ananon atas ni...otak kat kepala la bodo..ni msti macai..

      Delete
    3. wei barua Najib cinta Anwar kau bising apa betol laa dia ckp kau apa pon x tau!!! kimak!!

      Delete
    4. yes..sebab JPJ n POLIS punya undang2bodoh pasal kreta laa kreta kat msia nie smua buruk mcm jahanam..

      Delete
  4. Sapa kata takda

    http://artofspeedmy.com/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails