Wednesday, 20 March 2013

Serius Konsep - Soundscrapers : Menjana Elektrik Dari Pencemaran Bunyi (7 Gambar)


Genius!

Menghasilkan tenaga elektrik dari sampah? Done it . Menghasilkan tenaga elektrik dari kuasa angin? Done it. Bagaimana pula dengan menghasilkan tenaga elektrik dari pencemaran bunyi di lebuhraya? Ini ialah konsep Soundscrapers, menara yang dibina bersebelahan lebuh raya yang mampu mengubah bunyi kenderaan kepada tenaga elektrik. Setiap menara soundscrapers dilitupi 84 000 bulu elektro aktif yang menyerap bunyi yang dihasilkan oleh kenderaan. Tenaga elektrik yang dihasilkan oleh getaran bulu akan diubah menjadi tenaga elektrik. Jika terbina, 150 Mega Watt tenaga boleh dihasillan oleh beberapa soundscrapers yang dibina. Konsep yang baru dan cool. Menara ini jika dibina di Malaysia harus diletakkan di Bangunan Parlimen, Bangunan UMNO, padang ceramah PAS dan kedai kopi. Banyak tenaga elektrik dapat dihasilkan for realz

IN B4 "dildo gergasi jalanraya"



Laporan asal Inhabitat 

21 comments:

  1. Replies
    1. mcm ko pnye kan...

      Delete
    2. mcm bpk korg punye kan,fakiu

      Delete
    3. obe selalu pekena dildo gergasi jalanraya!!!

      Delete
  2. aku dpt 10A YEAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10A ke E,ko salah tulis kan...

      Delete
    2. bodoh, patutnya cakap tahniah, ntah2 ko yg 10E. babi punya orang

      Delete
    3. atuk aku dulu spm dpt 17 A+ x bising macam kau pun lancau

      Delete
    4. atuk ko nur amalina ke?

      Delete
  3. hantar. ddos je. biar. lingkup blog ni

    ReplyDelete
  4. your mom dildo obe.... nice work obe..

    ReplyDelete
  5. hmm hari tu pernah dengar sound harnessing engine, mmg masuk akal dan praktikal. tapi kalu ada monumen dildo tgh jalan... hmmmmmm, tahap moral rakyat setempat makin rendah la kut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh buat bentuk lain tak "dildo merdeka" ni ?

      Delete
  6. Byk lagi yang suka post ko obe, thats why ur blog r No 1 in Malaysia.... fuck off the comments cuz if they dont like it dont come back to BlogSerius

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa ni. Tak ada angin ribut, kau bercakap macam semua orang tengah makis si Obe ni pulak. Dah, pegi bercampur dng orang......sikit2 la isap gam tu bang....

      Delete
  7. aku rase...kuasa angin lagi kuat nak gerakkan bulu tu dari kuase bunyi...lain la bulu tu bole absorb or reduce noisy..
    baru cun kot..

    p/s:aku kesian gak tengok blog ni..blog cun..follower ramai..
    tapi komen kat sini...aisyehman..

    ReplyDelete
  8. hairy penises

    ReplyDelete
  9. amik konsep dari penis erection..tak caya try usap bulu ari2...jap lagi tegak lah penis anda itu

    ReplyDelete
  10. setiap humor yg obe selitkan lawak sangat la,sampai tak larat nk angkat pipi ni nk gelak,mohon tahun depan obe masuk bintang mencari bintang wokeyyy?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails