Tuesday, 26 March 2013

Serius LOL - Mutiara Damansara : Band Metal Dari Perancis (7 Gambar)


LOL NAMA!

Di Malaysia band Metal biasanya mempunyai nama bahasa inggeris seperti CROMOK ataupun dalam bahasa pseudo melayu seperti LANGSUYR. Di Perancis ada sebuah band metal yang memanggil diri mereka Mutiara Damansara. No seriously ini bukan jenaka. Kumpulan ini berasal dari Caen Charlize Ann Myer, Antoine Khaos Josua dan Ulysse. Agak aneh sebuah banda metal mempunyai nama taman perumahan orang kaya yang terkenal dengan pusat membeli belah IKEA dan The Curve! 

Thanks @cyruscope





Lapora asal Mutiara Damansara


79 comments:

  1. Replies
    1. band nama Pasir Mas la baru nampak bangang.

      Delete
    2. ko pehal...vavi tul

      Delete
    3. band lahad datu bakal menyusul

      Delete
    4. aku nak buat band nama "LD D'CEROBOH".........ada nak join tak? konsep band ni adalah dangdut-metal....

      Delete
    5. Kpala Bapak ko

      Delete
    6. aku baca nama tu instantly!!! gelak ..hahaha!!

      Delete
    7. "LD D'CEROBOH"

      bajet kelakar la tu.

      Delete
    8. band nama segamat la baru nampak lagi babi

      Delete
    9. Nape xletak batang berjuntai?

      Delete
    10. ltk nama alor gajah pon ok gak....

      Delete
    11. letak la name batang peliaq terjuntai kluar air gula kapas

      Delete
  2. N.AJIISSSS FIRSTTTTTTT

    ReplyDelete
    Replies
    1. FUCk N.AJIZZZ, second pulak

      Delete
    2. Butthurt N.AJIZZ third

      Delete
  3. 1st.. alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st abah kau

      Delete
    2. abah ko 1st la dol

      Delete
  4. hahahaahhahahahahhahahha

    xde nama lain ke dorang nak amik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sukahati dia lah.kau sebok apahal ?

      Delete
    2. bukan diorang selak kain batek mak ko yg bau tungkik2 tu bodo0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0oo0o0o0o0oo0o0

      Delete
  5. Mutiara Damansara..ada bunyi ganas ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. tggu mak ko g konsert ni baru tau ganas ke tak..

      Delete
    2. x pon Bapak ko bwat konsert ni...

      Delete
    3. tak pun bagi dulu mak kau punya pantat aku nak rasa baru tau ganas ke tak.

      Delete
    4. pegi mampus la ganas tak ganas.bukan band kau pun.

      Delete
  6. sangat style....

    ReplyDelete
  7. xde ke band yg nk ltak name bukit bintang, shah alam, kepong...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh, tu mainstream sgt.. elok letak Teras Jenang ke, Meru ke, Broga ke..

      Delete
    2. letak nama mak ko la babi

      Delete
  8. ni fb band https://www.facebook.com/pages/Mutiara-Damansara/211707665516132

    ReplyDelete
  9. ingat iklan nak jual rumah tadi... heheheh :)

    ReplyDelete
  10. Haha...Apa lagi...Let's perform at Mutiara Damansara, Petaling Jaya...Ada yg sudi bawak masuk band ni? Kasi Troll skit kat diaorg...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelakar la tu.

      Delete
    2. kelakar bodo. aku gelak kot.

      Delete
  11. mohon band luar negara buat band nama ROSMAH..baru la garang sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rosmah and the boyzz

      Delete
    2. "Aku Palat" by Rosmah and the Boyzz feat. Najibeng & Anwar al-Juburi

      Delete
    3. rosmah puaka lahhh baru heavy metal...hhahahahakkktuiihhhh..

      Delete
    4. xpon nak lg stail AL-JUUBUURI Underground R.I.P

      Delete
  12. Okay seems like we had some malaysian trolls on this page (or just jokers, hard to say cause I don't speak fucking malay)
    Let just things be clear: We are aware that our name comes from a rather hype and commercial township in Kuala Lumpur and... we don't give a fuck about that. What I just cared about when I chose the name was the sound of it, and I think it sounded beautiful. "Mutiara" means "Pearls" in Malay, am I correct ? So why do you think the second EP is named Pearls ? Cause I knew it and thought even translated it was beautiful.

    Mutiara Damansara - Playing Shoegaze and not giving a fuck since 2010.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mutiara Damanasara -playing shoelace and received fuck since 2010

      Delete
    2. wah...nice. so u r from d mutiara damansara (hahahahah) ? wait. i am from mutiara damansara. wait. hmm..

      Delete
    3. I'm going to 'Mutiara Damansara' tonight hope can meet you there hahahaha

      Delete
    4. i've been there b4, "mutiara damansara" troll jem .. pakai la suria mentari ke,, lubuk china doll..

      Delete
    5. issokay u gonna be super famous in malaysia bcuz of ur name . kipidap

      Delete
    6. Still got time to visit this rubbish blog eh bud ? Sure u got so much time in hand. Chill up and grab some beer and watch this fakap Malaysian troll. Cheersss. Btw, this blog owner is fat as a pig. Maybe more than a pig. Just for info. LoL

      Delete
  13. hehehe mesti dulu diorg penah melancong ke mesia...then sempat singgah kt IKEA hehehe

    ReplyDelete
  14. aku senyap.. pastu aku gelak... pastu senyap.. pastu aku gelak balik terkekek2 mcm org gile. Mutiara Damansara. seriously? LOL!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gi mati la ko....takde orang peduli ko ketawa ke senyap

      Delete
    2. mengikot akta2 yg telah ditetapkan oleh anon2 sedunia.. under act 2 1989, menyuruh org gi mati boleh dikenakan hukuman sikat rambut rosmah smpai lurus! see you in court anon 26 March 2013 14:37.

      Delete
    3. rambut rosmah jgn diubah ok, sgt style mcm tu..mengembang

      Delete
    4. Ad ak kesah, lahanat

      Delete
    5. persatuan sikat sedunia akan adakan protes

      Delete
    6. mohon persatuan anon2 hidu rambut rosmah .. untuk penghargaan yg xterhingga ...

      Delete
    7. rosmah kentut bau busuk x?

      Delete
    8. anon2 bangang

      Delete
    9. anon2 di atas sume macai I.Tiap2 malam I tukar pasangan iaitu anon2 diatas la ade yg da lohong bole masok kepale ade yg ketat bile masok mengembek-ngembek tp yg I pelik sume anon di atas suke sangat jilat bontot I pas2 suruh I berak katenye nak makan taik I.wait me all my macai tunggu I makan kari basi baru buleh cirit pas2 U all pesta la rmai2 makan I punye taik tp jgan rebut2 tau klu xckup ckap nanti I berak cirit lagi ye
      ||0|| U ULANG I SAMAN KLU U ULANG JG I SONTOT||0||

      Delete
    10. Tun Anwar Ibrahim Al-Jubuuri apa yang ko mencarut ni? belajar eja elok2 dulu la baru komen. cara ko komen ni cam budak2 skola baru nk up. sorry to say bro but your writing is so annoying to read.

      Delete
  15. Replies
    1. aku tak klik...rebelkah aku?

      Delete
  16. dia pakai sbb sedap walaupun taktau makna..mcm korang la..buh nama omputeh tp haram tak tau makna

    ReplyDelete
  17. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151485188577560&set=a.10150325288617560.357620.702942559&type=1&relevant_count=1

    ReplyDelete
  18. letak la batang kali ke, merapoh ke,segamat pun boleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelakar la awak ni.

      Delete
  19. letak la kokdiang.lagi super duper cool!

    ReplyDelete
  20. patut letak nama "kelate berok". sakai

    ReplyDelete
  21. as a. Malaysian im really proud cause you guys use that name..this is show that our country have something special to others people from others country.......hope someday u guys will coming here...btw big thank to you guys for this.dont care about others....just ignore the motherfucker...last word hopefully u guys will be success.....and please ,stay with this name...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye nerdy !! everyone here is gay like u .. jgn takot2 ye

      Delete
  22. Kpada anda rakyat Malaysia....jgn la memalukan negara dgn bg komen bangang........Marah klu org kutuk negara kita...tp bile ade org appreciate pkt kutuk plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. diam la kau cb. bajet je.

      Delete
  23. semenyih or segambut pun best gak

    ReplyDelete
  24. cromok band paling gempak kat Malaysia ni. serius

    ReplyDelete
  25. Band nama BATANG BERJUNTAI patut diperkenalkan segera..

    ReplyDelete
  26. CHANGLOON...besttt!

    ReplyDelete
  27. GUA MUSANG....me foxy...

    ReplyDelete
  28. orang kelantangan = orang kelantan + gelandangan..

    (org kelantan yg gelandangan)

    ReplyDelete
  29. kelakar sial korang nih..aq suke bce blog ni sbb nk tgk korg komen2 lah..laki melayu intelligent sbenarnye sbb 2 dorg bley jadik kelakar mcm ni.. saye sukekannye! -fie

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails