Wednesday, 13 March 2013

Serius VS - Daging Lembu VS Daging Kuda : Mana Lebih Baik?


Edukesyenel!

Beberapa minggu yang lalu dunia dikejutkan dengan skandal daging kuda yang dijual sebagai daging lembu. Kumpulan jenayah terancang di Eropah berjaya mendapat keuntungan berlipat ganda dengan menipu pengguna dan pemborong akibat skandal ini. Tetapi adakah anda tahu khasiat daging kuda berbanding daging lembu? Daging manakah lebih bagus untuk anda. 

On a side note ketika perang salib masih berlangsung , Paus mengharamkan pemakanan daging kuda keatas penganut Katolik kerana kuda diperlukan untuk memerangi orang Islam. Penharaman ini berterusan selama beratus tahun kerana kuda dianggap haiwan yang lebih berguna ketika peperangan dari dijadikan makanan ruji. Di Perancis daging kuda hanya dibenarkan dimakan dan dijual selepas 1866. Now you know!


Laporan asal Visually

17 comments:

  1. Replies
    1. korang semua loser kah kah kah... kira setel ni, blah lu!

      Delete
    2. ok kau menang.. jom lawan lagi

      Delete
    3. do u even lift faggot 1 v 1

      Delete
  2. Doggy or cowgirl mana satu lebih baik?bincangkan. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. dog tu anjing la... tak masuk dalam cerita langsung... komen tak guna otak ke apa?

      Delete
    2. kah kah kah..
      forever alone detected..

      Delete
    3. Epic Burn

      -Anon

      Delete
    4. anon tu bukan forever alone, dia budak skolah rendah...zulkhairy is the forever alone who watches porn every nite....

      Delete
  3. Findus 'Beef' Lasagna. FMI, google it urself.
    it had already become a memes.

    ReplyDelete
  4. Dulu meatball ikea sedap je,sekarang setelah menggoreng dengan daging lembu, berat saya semakin gemuk dan tidak gagah seperti dulu. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko memang pelahap. Makan tido, makan tido. Tak bersenam. Pastue salahkan kuda. Apehal ?

      Delete
    2. Daging lembu la bongok

      Delete
  5. Daging kuda ada sejenis dadah perangsang...bahaya jika dimakan..unless ada penternakan kuda disana..tak tau la..

    ReplyDelete
  6. aku Kutuk kawn aku KUDEEEE!!!! ..NK KENA DIA NNTI !!!

    ReplyDelete
  7. Dapatkan koleksi permainan terbaru dari hot toys, sideshow, kotobukiya, revoltech, play imaginative,bowen design dan mcm lagi di Mothership Toys & Collectibles http://www.mothershiptoys.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails